DISTRIBUIȚI

URL-ul static este o adresa web care nu depinde de interogarea unei baze de date, URL-urile ramanand aceleasi de fiecare data cand pagina respectiva se incarca. Este status-ul normal al unei pagini web care nu contine elemente interactive care au la baza datele gestionate de un administrator web. Este un URL care nu se schimba in functie de anumiti parametri URL.

URL-urile statice au avantajul ca sunt mult mai usor intelese si retinute de catre utilizatori, sunt mult mai sugestive pentru ceea ce reprezinta continutul paginii afisate. Avand in vedere continutul explicit al unui URL static, este mult mai probabil ca utilizatorul va accesa acel link, pornind de la cuvintele continute in cadrul sau, care au sens pentru cautarea initiata. Un URL static poate fi foarte usor cautat in Google, introducand in caseta de cautare filetype:htm.

URL-urile statice se preteaza destul de bine pentru website-urile mici, cu informatii care nu trebuie updatate permanent sau pentru care nu se intrevede o crestere a cantitatii de informatie in timp. Avand in vedere ca fiecare pagina cu URL static este de sine statatoare, in cazul in care ar fi necesara o actualizare permanenta, direct pe codul sursa, ar fi vorba de o activitate care consuma foarte, foarte mult timp. Uneori, in cazul in care cantitatea de informatie este foarte mare, ar putea fi chiar o misiune imposibila. Ma refer la cazul magazinelor online, forumuri, bloguri, etc. De asemenea, este nevoie de contributia unuia sau mai multor specialisti, care sa aiba grija sa nu altereze codul-sursa al paginii in procesul de updatare.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ